Recull d’activitats formatives del perfil d’hoteleria (segon trimestre)

 

Els joves del perfil d’hoteleria han aprofundit en els aprenentatges propis de la professió gràcies a la dedicació dels seus professors, Rafa Campos i Sergi Fernández. La formació aquests mesos, a cuina, s’ha centrat en la manipulació i preparació d’elaboracions culinàries bàsiques a partir de peix, marisc, pasta, arrossos i carns. A sala, en les tècniques de servei i atenció al client, preparació de begudes, còctels i smothies, així com preparació d’entrepans i tapes. La formació s’ha complementat amb diversos tallers formatius i col·laboracions en activitats del territori.

Presentació productes CBG
Preparació plats italians

Hem començat amb una masterclass de cuina d’especialitats italianes amb el cuiner Oliver Balteo de CBG on han après de forma teòrica i pràctica, entre d’altres coses, a fer un bon rissotto. El mes de febrer han participat en una formació específica sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries d’Altimir on han conegut el protocol d’actuació per evitar contaminacions i informar correctament al client. A la vessant de sala, han visitat l’empresa de distribució de begudes Marisch Cotcho, per aprofundir en el mòdul de magatzem i recepció de mercaderies. El mes de març han participat en un taller de cocteleria de la mà de l’expert i enòleg del celler de Ca l’Àngel.

L’alumnat d’hoteleria van aprofitar els actes de carnestoltes i la presentació d’una revista gastronòmica per posar en pràctica els seus aprenentatges. L’arrossada popular i fideuada de Carnestoles de Platja d’Aro van ser una bona oportunitat d’aprendre i una prova de foc ja que van elaborar i emplatar 650 racions d’arròs i 600 de fideuà. A més van col·laborar el muntatge del sopar de colles de Castell – Platja d’Aro.

http://tvcostabrava.xiptv.cat/l-informatiu-costa-brava/capitol/els-alumnes-d-hosteleria-del-pfi-ptt-s-involucraran-en-els-actes-del-carnaval-de-platja-d-aro

També van elaborar i servir un tastet de cuina romana en motiu de la presentació de la revista Empordà Gastronòmic, oferint una copa de vi de l’Empordà i un tastet de sèpia amb pèsols elaborat per ells i elles.

Per últim, van participar com cada any en el concurs “Fem bullir l’olla” del Consell Comarcal on dos parelles participants del nostre grup van obtenir distincions i premis, una per la recepta més popular i l’altra per la recepta més original.

 

 

 

Anuncis